Friskolereformen fyller 30 år!

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Friskolereformen fyller 30 år!

Inbjudan till seminarium på Internationella Engelska Skolan i Helsingborg

Skolan väntas bli en av de viktigaste frågorna i höstens riksdagsval och i valrörelsens upptakt har friskolorna åter hamnat i strålkastarljuset. Det är en fråga som splittrar det svenska folket – samtidigt som regeringen lägger förslag om förändrade villkor så väljer allt fler familjer fristående skolor för sina barn. Här i Helsingborg går fler än 3900 elever i fristående grundskolor 4500 elever i fristående gymnasieskolor.

Vad har friskolereformen som infördes för tre decennier sedan betytt för skolsverige och landets elever? Hur har utvecklingen sett ut från 90-talet och framåt, och vilken roll kommer friskolorna att spela i framtiden?

På seminariet kommer författaren och näringslivshistorikern Anders Johnsson att presentera sin nya bok ”Ett fönster öppnades”, som han skrivit tillsammans med vetenskapsjournalisten Nils Johan Tjärnlund och som handlar om friskolornas framväxt och utveckling. Det blir också panelsamtal om skolutveckling med intressanta gäster.

Seminariet inleds med mingel och lättare förtäring, och efteråt finns möjlighet till intervjuer och fördjupade diskussioner.

Varmt välkommen till oss på Internationella Engelska Skolan den 5e april.